Recomandare: carti de parenting

A fi parinte este un privilegiu. (Jean-Pierre Gagne)

Iata ultimele carti de parenting pe care le-am citit si care pot sa spun ca m-au luminat. Le-as recomanda tuturor parintilor, bunicilor, matusilor, unchilor, etc. :)

Sa le luam pe rand:

“Cum sa fii un bun parinte”, de Helene Renaud si Jean-Pierre Gagne, aparuta la Editura Polirom, in colectia Psihologia copilului & Parenting. Din cartea asta am aflat cat de importante sunt nevoile copiilor nostri. Cat de important este ca noi parintii sa le satisfacem.

  1. Nevoia de a se simti in siguranta cu parintii.
  2. Nevoia de a fi apreciat de parinti.
  3. Nevoia de a simti multumirea parintilor.
  4. Nevoia de a fi admirat de parinti.
  5. Nevoia de a simti compasiunea parintilor.
  6. Nevoia de a fi important pentru parinti.
  7. Nevoia de a fi acceptat de parinti.
  8. Nevoia de a vedea modestia parintilor.

Stima de sine - Tony Humphreys“Stima de sine”, de Tony Humphreys, aparuta la editura Elena Francisc.
Si acum citez de pe coperta 4:

“Pentru copiii nostri suntem un fel de oglinzi. Felul in care noi reactionam influenteaza imaginea pe care copii si-o formeaza despre sine. Suntem reperele cu ajutorul carora ei se construiesc pe ei insisi. (…) Stima de sine si felul in care ne privim pe noi insine determina evolutia noastra in viata. Cartea lui Tony Humphreys ii ajuta pe parinti sa creeze un mediu familial care intareste stima de sine. Autorul arata clar ca, fara a acorda atentie conflictelor interne si stimei de sine a copiilor, avem putine sanse de a le stimula dorinta de a invata.


Comunicarea nonviolenta – un limbaj al vietii - Marshall B. Rosenberg“Comunicarea nonviolenta – un limbaj al vietii”,
de Marshall B. Rosenberg, aparuta la editura Elena Francisc.

In aceasta carte, Rosenberg ne arata cum sa trecem dincolo de suprafata, sa descoperim ce e viu si essential in noi, faptul ca toate actiunile noastre sunt bazate pe nevoi umane pe care cautam sa le satisfacem. Cand ne intelegem si ne recunoastem nevoile, cream o baza comuna pentru o relatie mai satisfacatoare – un contact mai profund cu cei din jur si cu noi insine.

 

Promo – carti de parenting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *