Face painting: cum sa faci un catel

Copiii sunt foarte incantati de face painting, iar Vladut nu face exceptie. Isi dorea de ceva timp niste creioane pentru desenat pe fata, asa ca Mos Nicolae s-a conformat si i-a implinit dorinta.

Am cumparat din Cora, de la raionul de papetarie, un set “Face Deco” (Amos) cu 6 culori/set, special create pentru a fi folosite pe piele, recomandate copiilor cu varsta peste 6 ani. Mi-am zis ca nu conteaza ca Vladut are doar trei ani, oricum o sa-l desenez eu, asa ca nu e vreun risc sa le manance sau sa si le bage in ochi.

face paintingCulorile au fost maxim 20 lei, nu sunt profesionale si au doua dezavantaje: mina foarte groasa nu este potrivita pentru detalii, iar puterea de acoperire nu este foarte buna. Cu alte cuvinte, daca vrei sa desenezi pe fata copilului o bulina rosie, va fi usor transparenta si va aparea mai mult ca o nuanta de roz.

Pe de alta parte, banuiesc ca cele profesionale ar fi fost mult mai scumpe, asa ca pentru distractia unui copil mic, mult mai putin exigent decat noi, culorile de 20 de lei au fost un compromis rezonabil.

S-au curatat foarte usor cu apa si sapun si n-am avut parte de nicio surpriza neplacuta ( ma refer la vreo reactie alergica).

Am vrut mai intai sa-l fac tigrisor, dar am constatat ca nu aveam portocaliu in set, asa ca ne-am hotarat sa alegem un catel pentru care aveam nevoie doar de alb, negru si rosu.

Vladutz a fost foarte incantat de experiment, fugea mereu la oglinda sa vada cum arata fiecare linie noua care ii aparea pe fata.

Chiar daca n-a iesit vreo capodopera, ne-am distrat si cred ca e doar inceputul :)
[nggallery id=44]

2 Replies to “Face painting: cum sa faci un catel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *