Maria Raduta Petrescu: cea mai tanara colaboratoare AmCopil.ro

Maria Raduta Petrescu, noua noastra colaboratoare, are numai noua ani, dar este o artista in sensul plin al cuvantului.

Maria deschide pe AmCopil.ro o sectiune speciala,care se va numi Micul artist si care speram sa se transforme intr-o comunitate cat mai mare. Continutul acestei sectiuni va fi original, generat de copii, al tau, al meu, al oricui, si poate fi o poezie, un desen, o constructie, un gand, orice.

Inchid paranteza si revin la Maria, care este o artista in devenire. Nu vrea sa devina, ca majoritatea copiilor, pompier, doctor de animale sau de oameni, manechin ori ziarist.

Intr-o buna zi, a stat pe ganduri si s-a hotarat ca cel mai nimerit ar fi sa devina o “vanzatoare de comori“. Retineti expresia, caci voi reveni la ea.

Maria creeaza poezii inainte de a sti sa le scrie, de la cinci ani, cand s-a nascut fratele ei, Ionucu, asa cum il alinta. Fericitul eveniment a aprins scanteia si a dat nastere la primele ei cuvinte cu sens si suflet.

Ca si cum poezia n-ar fi de ajuns, Maria picteaza. N-are o tehnica preferata, picteaza pe orice, pe hartie, pe carton, pe pietre, pe asfalt, pe ziduri, pe maini, pe orice suprafata ce poate fi colorata.

Daca va spun ca mai si modeleaza din plastilina, din paine sau pamant, n-o sa ma credeti, dar asa este, va veti convinge.

Maria inspira carti de poezii pentru copii, cum este de exemplu Vanzatoarea de comori, de care am scris si noi si pe care o oferim la concurs.

Sper ca v-am starnit cu aceasta descriere o curiozitate de nestapanit si sper ca asteptati cu sufletul la gura sa vedeti interventiile micului artist Maria Raduta Petrescu pe AmCopil.ro. Iar eu, personal, sper sa ajunga sa castige premiul Nobel pentru literatura si sa ma mandresc ca am contribuit la raspandirea ideilor ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *