Fundatia Dan Voiculescu: program de testari in gradinite

Fundatia Dan Voiculescu a initiat la sfarsitul anului 2011 un program gratuit de  testari psihologice si aptitudinale dedicat gradinitelor. Testarile isi propun sa observe potentialul nativ al fiecărui copil si să ajute parintii să incurajeze copilul  in dezvoltarea aptitudinilor sale.

Fiind vorba despre copii cu varste prescolare, evaluarile vor fi  realizate de catre psihologi si terapeuti care lucreaza la Fundatia Dan Voiculescu,  pe grupe de varsta, prin intermediul dialogului, desenelor, povestilor si jocului.

Astfel, vor aprecia nivelul de dezvoltare cognitiva, dezvoltarea limbajului, autoservirea, dezvoltarea motorie si gradul de socializare si vor face recomandari parintilor si cadrelor didactice interesate.

Optonal, copiii evaluati vor putea beneficia gratuit de cursuri de dezvoltare emotionala, la care vor invata sa  exprime emoţiile de baza, sa interactioneze si sa se integreze mai usor. In plus, copiii vor fi ajutati sa-si descopere si sa-si dezvolte atat aptitudinile native, cat si cele complementare.

Evaluarile vor fi realizate pe grupe de varsta, la sediul fiecarei gradinite.

Inscrierea in program se poate face de catre directorul sau un alt reprezentant al gradinitei, prin completarea formularului.

Ulterior, ei vor contactati pentru a programa vizita specialistilor Fundatiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *