Cum a început să-i placă ceapa lui Vlăduț

Cine este părinte știe cât de greu este să-i convingi pe copii să mănânce legume. Nimic nu-i convinge să guste din legumele cu care-i îmbiem, oricât le-am repeta noi, părinții, că sunt pline de vitamine și că îi vor ajuta să crească puternici și sănătoși.

Vlăduț, băiețelul meu de 5 ani, a început să mănânce ceapă în urma unei întâmplări pe care aș numi-o haioasă. Este vorba despre o carte superb ilustrată din care îi citesc, care se numește Aventurile lui Cepelică.

Cepelică, desenat de Nedelcu Tudor-Vlad
Cepelică, desenat de Vlăduț

Cartea îl distrează în mod special pe Vlăduț, pe care îl amuză în primul rând numele personajelor.

“Cepelică este fiul bătrânului Cepeloi și are nu mai puțin de șapte frați. Pe unul îl cheamă Ceapăverde, pe altul Cepeluță, pe celălalt Cepușoară și așa mai departe, nume, firește, cum nu se poate mai potrivite pentru mlădițele unei prea cinstite familii de ceapă”.

Noi, deocamdată, nu ne-am întâlnit cu toate personajele din carte, unde fructele și legumele prind viață. Am citit, până acum, despre Cepelică – firește, doar e personajul principal – și despre cavalerul Pătlăgică, pe care vi-l voi prezenta în viziunea lui Vlăduț într-o postare ulterioară.

Detalii despre carte aici: http://bit.ly/17clNGb

aventurile-lui-cepelica_1_produs

One Reply to “Cum a început să-i placă ceapa lui Vlăduț”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *