Șah pe înțelesul copiilor

Eu am învățat să joc șah după o plictisitoare carte scrisă de Elisabeta Polihroniade. Era un manual pentru începători, cu mult text – moartea minții pentru un copil -, plictisitoare, rece ca o ploaie de toamnă. M-am folosit de ea când a început să-mi placă cu adevărat șahul, dar primii pași mi-ar fi plăcut mult mai mult să-i fac alături de o carte precum cea scrisă de Sabrina Chevannes, pe care am cumpărat-o astăzi pentru copii.

Se numește “Șahul pe înțeles copiilor“, a apărut la editura Didactica Publishing House și am cumpărat-o cu reducere de 50% de la Carrefour Mega Mall (18 lei). Dacă nu mai găsiți la Carrefour, o puteți cumpăra de pe Elefant.ro, unde are reducere 19% și costă 29,16 lei.

Îmi place că este scrisă într-un limbaj accesibil copiilor, amuzant, are multe ilustrații și te prinde imediat ce o deschizi. Vlăduț știe să joace șah, adică știe să mute piesele, dar încă nu are cunoștințe de strategie. Joculețele propuse de această carte l-au fermecat pe loc, iar mirarea cea mai mare a fost că și Natalia s-a arătat interesată de joc, ea care până acum a fugit de provocări logice ca vampirul de usturoi.

Au și jucat un prim joc, “Războiul pionilor”.

Jocul pionilor

Sah pentru copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *