Saci de dormit cu picioare pentru copii :)

Vorba poveștii: “nu știu alții cum sunt…”, dar când vine vorba de somnul bebelușilor și al copiilor mici, nu am amintiri prea plăcute. Cel puțin la primul copil, la Vlăduț, primii doi ani au fost un chin: somnul de noapte era fragmentat, mă trezeam minim de trei ori pe noapte. Am ținut morțiș ca Vlăduț să stea în propria cameră încă de la două luni. Mămica mi-a permis asta :), dar a pus o condiție care m-a dat pe spate cel puțin un an și jumătate: de fiecare dată când se trezește copilul să mă trezesc eu și să-l aduc la alăptat. Pe urmă, după ce se sătura, trebuia să-l duc înapoi. Am fost o bună perioadă de timp chiaun.

Cu Natalia a fost și mai rău. Se trezea de o sută de milioane de ori pe noapte și când era despărțită de maică-sa pornea alarma :).

După ce s-au făcut măricei am avut altă problemă. Era răscoala dela Bobâlna în patul lor! Dădeau din mâini și din picioare, se răsuceau, se învârteau, se mutau în cealaltă parte a patului, astfel încât dimineața îi găseam mai mereu dezvelți și înfrigurați. Mi-ar fi plăcut să descopăr la timp sacii de dormit pentru bebeluși.

Am încercat tot felul de improvizații: am mărit temperatura în cameră, dar nu e tocmai sănătos să-ți doarmă copilul la 25/26 de grade, scade umiditatea și căile respiratorii se usucă. Intri într-un cerc vicios. Am încercat să-i îmbrăcăm pe amândoi mai gros, mai ales când căldura din calorifere se lăsa așteptată – știți cum e în România…Nici asta nu a mers prea bine: transpirau.

Nu știam că există o soluție salvatoare: saci de dormit cu picioare! Uitați-vă puțin la Astronautul de la Penguin Bag, ca să știți despre ce vorbesc :).

Avantajele sacilor de dormit de la Penguin Bag:

Saci de dormit cu picioare pentru copii

  • scapi de grija învelitului peste noapte. Adică, dormi liniștit știind că cel mic doarme liniștit și la căldurică.
  • au picioare :) – asta înseamnă libertate de mișcare pe timpul nopții. Copilul nu mai rămâne “prizonier” cu picioarele înfășurate în sac. Să mai punem la socoteală și faptul că seara, înainte de culcare, copilul se îmbracă cu el și poate merge fără să se împiedice;
  • sunt din bumbac 100% – fără iritații, transpirații, sunt comozi, moi și pufoși;
  • fermoarul se desface până jos, între picioare, iar la măsurile mai mici fermoarul ajunge și pe spate, pentru a schimba scutecul cu ușurință;
  • există mai multe variante de grosime: TOG 2,5 (potrivit tot timpul anului, pentru camere cu temperatura 16-22 º C) și TOG 1 (potrivit pentru vremea mai caldă, pentru camere cu temperatura 21-24 º C)
  • ai multe modele adorabile din care poți alege, atât pentru fete, cât și pentru băieți;
  • toate cusăturile  sunt ascunse, astfel încât nu devin inconfortabile peste noapte;
  • se comportă excelent la spălat;
  • un sac de dormit Penguin Bag poate fi purtat minim 3 sezoane. Măsurile sunt: 74-96 cm, 87-110 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *